Fanfarlo - Reservoir

>> donderdag 30 april 2009

Eigenwijze Britse indiepopbandjes zijn er genoeg en slechts een enkeling weet zich direct in de kijker te spelen. Lang niet ieder van die bekende bands is zo goed als Fanfarlo, die hun debuut in eigen beheer uitbrengt. Met Reservoir geven ze menig populaire band het nakijken. Net als hun vestigingsplaats Londen, lijkt de band ook in muzikaal opzicht een middenweg te hebben gevonden. Stilistisch combineren ze de smaak van de subtiele folkpop die veelal uit Brighton komt en de inventieve poprock uit het grootstedelijke Manchester. Dat resulteert in een geluid dat op veel dingen lijkt, maar toch zijn eigen weg kiest. Die weg leidt nog het duidelijkst naar een band als Goldrush, zelf afkomstig uit Oxford. Ook valt het gebruik van een divers instrumentarium op. Men maakt meer dan eens een volks uitstapje, zoals met de terugkerende koperblazer en cello. De grootste troef van Fanfarlo is misschien nog wel dat het allemaal iets gemeender en excentrieker klinkt, dan zovele van hun collegae. Hetzelfde maakte ook van het uitzonderlijk Britse The Heart is the Place van Goldrush, zo’n aanstekelijke plaat. Maak niet de vergissing dat dit weer een overbodige toevoeging is op de overvolle indiescene. Geniet er daarentegen van zoals het bedoeld is, puur en recht uit het hart.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.