The Polar Exploration Ship - The White Hour

>> maandag 13 april 2009

Voorman Selwyn Slop is een oude bekende in de Nederlandse pop. Na Burma Shave en Incense keert hij nu terug met een Haagse formatie genaamd The Polar Exploration Ship. The White Hour is hun debuut. Dit album is gevuld met potente poprock songs waarin gitaren veelal de bovenhand krijgen. De eerste drie nummers glijden makkelijk door de keel en hebben door hun compacte vorm hitpotentie. Voor het wat zwaardere werk dat her en der de kop op steekt in de voortzetting hoorde ik al regelmatig en terecht Motorpsycho als referentie. De luchtigere kant van The White Hour kent ook een nostalgische kant, waarin ik vooral de jaren ’70 en ’90 herken. Het album heeft echter ook als zwaktepunt dat het nergens echt lekker rauw en extravert wordt, waardoor zelfs de steviger nummers als in een groot geheel uiteindelijk lijken voort te kabbelen. Creatieve hoogtepunten zijn er zeker wel en doen me dan vluchtig denken aan wat specifiek werk van Wilco. De puntige openingsnummers worden echter niet meer overtroffen. Misschien had de band er goed aan gedaan om zich met meer overgave in experiment te storten. Desondanks levert The Polar Exploration Ship met dit behoudende debuut een solide plaat af. Het bewijst vooral dat Nederland (naast Excelsior) ook in andere opzichten een fijn gitaarpop land is.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.