Matik - Matik

>> maandag 27 april 2009

And now for something completely different… Matik is voor de trouwe lezers van deze blog geen plaat die ze hier hadden verwacht tegen te komen. Zet ergens een vette beat onder en dit Amsterdamse vijftal gooit alle remmen los. Rijp voor de disco, clubfeest of festival en zelfs menige catwalk zal er nog wel raad mee weten. Matik stampt met veel bombarie je huiskamer binnen. Zoals dergelijk genre betaamd, zitten de meeste songs vol herhaling en zijn simpel opgebouwd. Het gaat immers voor een groot deel om dansbare ritmes. Toch weten deze heren zoveel variatie in hun nummers te stoppen dat zelfs de echte popliefhebber behoed wordt voor verveling. Zo eindigt het openingssalvo met een klinkende strijkerspartij. Op papier lijkt dit te vloeken, maar de Amsterdammers komen ermee weg. Play is een onvervalst popliedje met een pakkende, dansbare hook. De energie die van het hippe gezelschap uitgaat, is aanstekelijk. Ze grijpen met bijna willekeurig gemak naar allerlei techno foefjes uit de jaren ’80-’90 en gooien gauw nog wat hedendaagse synthpop kruiden in het vuur. Het is een pittige mix die desondanks gemakkelijk wegdrinkt. Ik zal me nog altijd niet snel bekeren, maar voor de afwisseling weet Matik ook goed te overtuigen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.