Marissa Nadler - Little Hells

>> vrijdag 3 april 2009

De titel laat weinig aan de verbeelding over. Direct valt op dat Bostonse singer-songwriter Marissa Nadler gekozen heeft voor een schrille, metalige klankkleur voor de kleine liedjes op deze plaat. Dit in navolging van haar ijle stemgeluid. Tezamen zorgt het voor alles behalve vrolijke songs die ijzige rillingen over je rug sturen. Wat stijl betreft is ze te positioneren tussen andere aparte singer-songwriters als Tara Jane O’Neil en de tweede plaat van Sarah Blasko of Sarah Lov in Dévics. Hoewel er afwisseling bestaat in de arrangementen, door bijvoorbeeld gebruik van piano of gitaar vaak aangevuld met synths, orgel of wat percussie, blijft het geheel eenvoudig. Anders dan het avontuurlijke songschrijverschap van eerder genoemde dames, ligt bij Marissa Nadler constant het risico op de loer dat eenvoudig eentonig wordt. Ondanks de opgeroepen sfeer weten slechts enkele nummers echt onder de huid te kruipen, maar blijven de composities verder wat repetitief en vlak. Daardoor verdwijnt de plaat te snel naar de achtergrond; een voordeel voor enkelen, een nadeel voor velen. Het gevoel overheerst dat er meer uit te halen was.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.