Dita Parlo - Preparations for Night

>> zondag 12 april 2009

Soms loont het om achterom te kijken voor wat je destijds gemist hebt. Dan kan het zijn dat je zomaar op een schitterend miniatuur als Preparations for Night stuit. Dita Parlo is de naam waaronder de singer-songwriter Thomas Bensdorp het podium betreedt. Deze naam is afkomstig van een populaire Duitse actrice uit de jaren ’30. Het tijdsbeeld van de jaren ’30, de depressie na de beurskrach die volgde op de roaring twenties, lijkt ook een blauwdruk voor de intrigerende songs van Dita Parlo. Zelf omschrijft hij ze treffend als droef en vrolijk tegelijkertijd. Met een lach en een traan komen wij deze recessie ook wel door. Om dat te bewerkstelligen neemt hij een ruim scala aan instrumenten die op sensitieve wijze kleine, aansprekende melodieën begeleiden. Ondanks de diversiteit aan arrangementen blijft de sfeer intiem, bijna lieflijk. De composities doen denken aan een fusie van Soy Un Caballo en Yann Tiersen. Hoewel hij vrijwel alle touwtjes in eigen hand houdt, zijn harpiste Habiba Doorenbos en contrabassist Peter Akkerman te gast. De paradijselijke schoonheid houdt echter slechts vier liedjes aan en laat ons smachtend achter. Preparations for Night stamt al uit eind 2006, dus wellicht dat het wachten op het beloofde land van de langspeler spoedig zal worden beloond.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.