Sophia - There Are No Goodbyes

>> vrijdag 17 april 2009

Even groot als de verwachtingen van een nieuw album van de band rond Robin Proper-Sheppard is ook de verbazing dat dergelijk album juist midden in de lente het levenslicht ziet. Zeker als je bedenkt dat de voorman zelf aangeeft dat There Are No Goodbyes wellicht het somberste album is dat Sophia tot nu toe maakte. Nu wordt naar mijn mening die donkere kant van Sophia altijd wat op de spits gedreven. Ook deze huidige plaat valt me niet bijzonder zwaar en dat doet niets af aan het hoge niveau dat Sophia zichzelf al jaren oplegt. Opnieuw zijn de strijkers van The Sophia Quartet van de partij om de band bij te staan met mooie gevolgen. Dit kwartet speelde overigens afgelopen jaar ook met Tindersticks, The Divine Comedy en Ed Harcourt. Zelf heeft Sophia een kwinkslag meegekregen van een band als South of van de jaren ’80 geïnspireerde post-rock die ook Editors voortbracht. Deze kant van de balans met stevigere arrangementen is ook sterker vertegenwoordigd dan soberheid. Thematisch brengt de band wederom een ode aan de spelonken van de geest. Pas met Something, Heartache en Portugal bereikt Sophia op dit album volle sterkte. Voor mensen die liever live genieten van muziek, komt het album ook in een 2-CD versie uit met 14 nummers opgenomen in Wenen op Valentijnsdag.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.