Forest Fire - Survival

>> dinsdag 14 april 2009

Zonder dat dit een bewuste keuze was, werd Survival opgenomen in twee van de meest creatieve, muzikale hubs in de VS: Portland en Brooklyn. Dat ligt er overigens niet heel dik bovenop, maar het zal bij beluistering ook niemand verbazen. De reden is echter slechts dat de leden van Forest Fire verspreid over west- en oostkust leven. Survival is eigenlijk een soort conceptalbum, dat alleen beoogt een persoonlijk, artistiek tijdsbeeld neer te zetten. Meer aansporing was er niet voor nodig. Op Survival vinden we een bonte verzameling songs, die een stilistische mix bevatten geïnspireerd op americana pop, shoegaze en punk. Dat resulteert in ijle, dromerige liedjes als Slow Motion en Sunshine City, maar ook in een pakkend popliedje met Fortune Teller. Hierbij is het geen vereiste dat alle instrumenten en geluiden zuiver op de graat zijn om mooi te kunnen klinken. In het proces werden de opnames vele malen gedubd, wat een ongrijpbaar en diep klankbeeld geeft. Als kortstondig tijdsbeeld is Survival een fascinerend document.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.