Hanne Hukkelberg - Blood from a Stone

>> maandag 13 april 2009

Hanne Hukkelberg is zonder twijfel één van de meest excentrieke tussen de creatieve Scandinavische singer-songwriters. Op Blood from a Stone bewijst ze ook haar eigen stijl te kunnen ontwikkelen in een totaal afwijkende richting. Over dit derde album bekent Hanne zelf dat het meer een rockplaat is. Dat beperkt zich echter met name tot een zwaardere, rockende sfeer. Nergens staat dat haar gebruikelijke arsenaal aan alternatieve arrangementen in de weg. Concreet is het effect dat de dichtheid van gemakkelijk luisterbare liedjes hoger is. Ook de typerende vreemde uitwassen zijn sneller te doorgronden. Toch blijft ze altijd haar bijzonder eigengereide stijl trouw, die zeker niet op toegankelijkheid gericht is. Op Blood from a Stone heerst weer die heerlijk bezwerende en onwereldlijke berusting. Waar ze voor haar eerdere werk koos voor de stad om haar composities te schrijven, toog ze voor dit album naar het eiland Senja, 300 km boven de poolcirkel. Zoals ze zelf aangeeft, blijkt dat de noodzaak voor ingetogen en rustige muziek in de stad groter is. Dit in tegenstelling tot de hang naar geluid op het afgelegen platteland. Hanne is een van die singer-songwriters die laat zien dat moedertaal ook invloed lijkt te hebben op de structuur van de muziek. Dit is ook hoorbaar bij Sigur Rós en Under Byen. Helaas horen we alleen in Bygd Til By het Noors terugkomen, maar dat mag het genot over het geheel niet drukken. In gastmuzikanten en haar producer zien we de bevestiging van de constante factoren in haar geluid. Haar composities blijven ongenaakbaar, erupties van een innerlijke pracht. Blood from a Stone laat Hanne ongereserveerd floreren op net ontgonnen land.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.