Swelter - Songs of Distance

>> dinsdag 7 april 2009

Nog een gitaarband van Nederlandse bodem. Swelter doet geenszins onder voor het zojuist gelauwerde Storybox, maar bewandelt heel andere paden met een heel ander doel. Hun debuut Songs of Distance kent een duidelijke inhoudelijke lijn: maatschappelijke distantiëring, geen onbekend verschijnsel. In een steeds kleiner wordende wereld viert onbegrip hoogtij en dit wordt in de anekdotische, melancholische ballads van Swelter telkens opnieuw vertelt. Songs of Distance is een hecht album met een perfecte opbouw. Met The Strain We’re Under en We Both Know bereikt het geluid een volgroeide climax die vanaf dat punt de standaard wordt. Swelter kiest niet voor een onconventioneel geluid en daarmee worden vergelijkingen eigenlijk overbodig. Toch, als je liedjes schrijft die afwisselend kunnen klinken als het betere werk van Travis, REM of The Storys, mag dat vermeld worden. Het geluid is even herkenbaar als de thema’s, waardoor de smaakvolle nummers gemakkelijk gedijen. Mijn muzikale relatie met Zwolle begon met Drive Cooler en kennelijk hangt er een krolse atmosfeer aldaar, want met bands als Bigby en dit heerlijke Swelter, groeit de familie snel. Songs of Distance maakt een onvermoeibaar solide indruk, maar hoe moet dat verder na deze apotheose?

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.