Mirah - (a)spera

>> donderdag 16 april 2009

Ondanks de vliegende start van de carrière van deze bijzonder getalenteerde Amerikaanse singer-songwriter, is dit van alle releases pas de eerste die mij ter ore komt. Na een voortvarende opening met enorme muzikale stuwkracht in heerlijke balans met introversie, kan ik al niet meer doen dan concluderen dat ik wat gemist heb. Verwonderlijk is het echter ook niet helemaal, want naar verluidt waren de voorgaande platen van een ontoegankelijke soort. Dat is altijd relatief, maar geldt zeker niet voor (a)spera. Al gauw bevinden we ons in melancholische sferen, met rijk georkestreerde songs. Wonderschone klankdekens worden over onze oren gedrapeerd, hoewel puur en ingetogen werk ook nooit ver weg is. Het album heeft een zuivere klasse die de nieuwste ontwikkelingen in de popmuziek moeiteloos kan combineren met zeer traditionele folk aandoende invloeden. Geen enkele naam lijkt naar behoeven de lading te dekken van de pracht die we door Mirah Yom Tov Zeitlyn krijgen voorgeschoteld, maar Sarah Blasko en Tara Jane O’Neil geven een aardige uitgangspositie. Mirah toont zich echter een veelzijdig muzikant die het niet schuwt om precies datgene te doen dat de muziek haar lijkt af te dwingen. Dat maakt een plaat die op overweldigende wijze vriend en vijand zal verrassen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.