Kiasmos/Rival Consoles - 65/Milo

>> donderdag 16 april 2009

Wie met het horen van de naam Olafur Arnalds, deze gedeelde EP direct denkt door te hebben, komt bedrogen uit. De eerste twee composities op 65/Milo worden verzorgd door Olafur in samenwerking met electro-musicus Janus Rasmussen van Bloodgroup. Slechts in subtiele melodische aanzetten valt de neo-klassieke hand van Olafur te herkennen. Pregnante, doch minutieus geplande electrobeats domineren de boel. Het maakt een dansbare luisterervaring van vreemde proportie. Dit wetende is het lang niet vreemd dat de EP gedeeld wordt met Ryan Lee West, oftewel Rival Consoles. Niet alleen delen ze hun label, Erased Tapes, maar op Helvetica liet Rival Consoles al horen op zeer kenmerkende wijze klassiek en dance te kunnen combineren. De overige drie tracks neemt hij voor zijn rekening. De melodische kant van de beteugelde electronische chaos is hier sterker vertegenwoordigd. De klassieke elementen die zo verrassend werkten op Helvetica zijn echter verdwenen. Daarvoor in de plaats voeren nu scherpe piepjes de boventoon. Deze EP laat progressieve en fascinerende vormen van electronische muziek horen, die het experimentele stadium ontstegen zijn.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.