De Anale Fase - De Uittocht

>> donderdag 16 april 2009

Het zal gissen blijven waar dit duo precies aan dacht toen de naam werd vastgesteld. In combinatie met de albumtitel roept het zelfs andere dan zuiver Freudiaanse associaties op. Hoe dan ook laten de titels er geen twijfel over bestaan dat opgroeien voor deze twee een fascinerend en traumatisch fenomeen geweest moet zijn. Bijna onwillekeurig snijden de verknipte, grof poëtische teksten veelal morbide onderwerpen aan; bedrieglijk kinderlijk in zijn absurdisme. Aan de muziekstijl zijn we door hedendaagse electropop, freakfolk en vooral ook knutselpop wel gewend. De verfrissende luisterervaring wordt dan ook grotendeels gevormd door de gebezigde Vlaamse taal en misschien de aangenaam nostalgische piano- en orgelklanken. Gelukkig zijn Anna Vercammen en Joeri Cnapelinckx (Kawada) ook gewoon goed in wat ze doen. Aan de kant van de electronische knutselpop kunnen gemakkelijk Spinvis of TaughtMe genoemd worden, zoals voor de freakfolk Cocorosie. Eigenlijk nog veel toepasselijker is te belichten hoezeer De Anale Fase ook Belgisch is. Denk eens aan Soy Un Caballo, recentelijk nog Tom Pintens of zelfs An Pierlé die ook niet meer nodig had dan een piano om verregaande expressiviteit te ventileren. Na deze mooie en overtuigende debuutplaat rest de voornaamste vraag: hoe lang zal De Anale Fase nog in de anale fase verkeren?

1 reacties:

Pindahaai 16-05-09 15:12  

Ja ik ben hier hard naar op zoek, zeker als groot fan van Erik de Jong, en ook Roosbeef kan ik waarderen. Hoe lang ze nog in de anale fase zullen blijven? Ik mag hopen dat ze daar al lang voorbij zijn he.

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.