Cryptacize - Mythomania

>> dinsdag 14 april 2009

Dat Cryptacize je geen alledaagse ervaring gaat geven, blijkt al uit de eerste seconden van hun tweede album Mythomania. Ze beheersen de kunst om avant-gardisme te verpakken in zeer goed luisterbare songs. Hoe bevreemdend vele momenten ook mogen zijn, het punt waarop de band dit ombuigt naar een pakken refrein of een zonnig melodietje is nooit ver weg. De crux daarvan zit in de bijzondere balans van de kristalheldere stem van Nedelle Torrisi, die niet anders dan onbezorgd kan klinken. In de weelderig wilde arrangementen op de achtergrond kan vervolgens van alles gebeuren in klankwerelden die soms een eigen wil lijken te hebben. Dit gegeven brengt me op referenties als Broadcast, Yo La Tengo, Pram en Danny Seim (Lackthereof, Menomena!). Cryptacize echter doet er een artistiek schepje bovenop, omdat Mythomania, zoals de titel al suggereerd, ook cinematografische kwaliteiten bezit. Een elftal composities neemt je mee in enigmatische, tegendraadse verhalen. Ze laten je muziek anders beluisteren.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.