Jeniferever - Spring Tides

>> dinsdag 14 april 2009

Jeniferever heeft in korte tijd vier EP’s en een album gemaakt. Spring Tides is pas hun tweede studioalbum, maar klinkt alsof het door zelfverzekerde band met een flinke dosis ervaring is gemaakt. Afkomstig uit Zweden kent hun geluid dat kenmerkende auragevoel dat Scandinaviërs vaak aan hun muziek meegeven. Het klimaat en landschap heeft duidelijk verschillende uitwerkingen op de vele muzikanten daar. Bij Jeniferever uit het zich in atmosferische pop met een ontspannen tempo, dat naar de randjes toe afloopt in wat zwaarder uitgesponnen composities. Hier vindt Jeniferever voorzichtig aansluiting bij het stevigere poprock geluid van Lampshade en Apocalyptica, maar dat zijn niet de enige herkenningspunten. De soundscape-elementen neigen ook naar Lukestar, Ampop en Sickoakes. Daarmee verloochenen ze hun melodische droompop inborst geenszins. Spring Tides kan aardig puntig en stekelig uit de hoek komen, zonder dat het zachte kussen eronder wordt weggetrokken. Er wordt gepassioneerd gemusiceerd in smaakvolle arrangementen die ambient pop naar post-rock brengen. Uit de rijke humuslaag van muziek schieten zo af en toe verrassende momenten op. Spring Tides is een spannend, volwassen en sfeervol album.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.