Blue Roses - Blue Roses

>> maandag 20 april 2009

Ooit afgevraagd hoe dromen klinken? In de eerste seconden van dit album wordt het antwoord al gegeven. Greatest Thoughts lijkt niets minder dan een ode aan alle paradijselijke gedachten ter wereld. Deze ingetogen euforie wordt tot het eind vastgehouden in de fluweelzachte ketenen van de betovering van Blue Roses. Verantwoordelijk is Laura Groves uit het even mooie als grauwe Yorkshire. Aan de basis ligt een fijnzinnige passie voor Britse folk. Ondanks die liefde voor het traditionele muzikale ambacht, brengt Blue Roses muziek die dat vele malen voorbij streeft. Zoals daarin gebruikelijk is, werd dit album een samenvloeien van vriendschappen, wat vooral naar voren komt in de heerlijke koortjes. De bezwering is minstens zo groot als bij de hedendaagse zeemansliederen van Stephanie Dosen. Haar stem heeft de hartverscheurende kracht van Kate Bush en Maria Mena. Haar grenzeloze ambitie voor muzikale tradities brengt een moderniserende visie die naast het al fantastische Rachel Unthank & Winterset staat. Echte schoonheid is tijdloos en emotioneert. Laura speelt daarmee met wonderbaarlijk gemak. Blue Roses heeft een intieme sfeer die erom schreeuwt zorgvuldig gekoesterd te worden dichtbij het hart. Als een roos in knop zal slechts de tijd leren hoe groot het meesterwerk is dat ontluikt, maar er zal niet veel nodig zijn voordat dat gebeurt.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.