Ponoka - Built to Fly

>> maandag 27 april 2009

Na het voortreffelijke debuut Hindsight, heeft het Nederlandse Ponoka heel wat mensen tevreden te houden. Built to Fly treedt die uitdaging met open vizier tegemoet, zij het op een heel andere toon dan waar de liefhebbers zich wellicht op hebben voorbereid. Ondanks de met twijfel en onzekerheden doorspekte nummers, speelt er nu een solide, hechte band blakend van zelfvertrouwen. De zonnige zorgeloosheid is er wel vanaf, maar dat staat het speelplezier duidelijk niet in de weg. Bovendien leiden sombere tijden meer dan eens tot creatieve uitwassen en daar is geen enkel gebrek aan op Built to Fly. Ponoka heeft overtuigend scherpe randjes gekregen die hun nog altijd toegankelijke melodieën omringen. Gebruikmakend van wat kenmerkende geluiden uit de 20ste-eeuwse pophistorie, sleept de band hun arrangementen op mooie wijze het heden in. Daarbij ontbreekt de nodige new wave en shoegazing niet. De nonchalance van hun indiepop-rock is vergelijkbaar met de diversiteit van Eels en de punch van Snow Patrol. Hoewel elektropop niet bepaald een essentieel onderdeel is van de mix, meen ik wat spoortjes van Grandaddy of de rauwere kant van het Franse Phoenix te horen. Daarin blijft dan toch iets van de onbezorgdheid hangen, wat zorgt voor een treffende combinatie van muzikale en emotieve uitersten. Onterecht is dat allerminst, want met een album als Built to Fly bouw je aan een onbedreigde toekomst.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.