Au Revoir Simone - Still Night, Still Light

>> donderdag 23 april 2009

Still Night, Still Light lijkt goed uit te drukken wat op het album ten gehore wordt gebracht. Het trio uit Brooklyn ontwikkelt haar geluid wel, maar slaat niet wezenlijk nieuwe wegen in. Met hun derde album bevinden de drie meiden, Heather D'Angelo, Erika Forster en Annie Hart, zich dan ook weer in een genre dat evenveel miskleunen als aangename kostgangers kent. Om het er zonder gal te spuwen en kwaadsprekerij vanaf te komen, kunnen bijvoorbeeld Stereolab, The Go Find, The Bird and the Bee of Electric President genoemd worden. Allen artiesten die de synths en elektronica fijnzinnig de baas zijn. Au Revoir Simone heeft zich gespecialiseerd in luchtige popliedjes die vaker zoet en dromerig zijn dan een donkere dreiging vormen. Toch hebben ze op Still Night, Still Light ook aan stuwkracht gewonnen en geeft dit nachtelijke licht dat niet alles zonovergoten geconsumeerd kan worden. De diepgang van het trio vindt zijn oorsprong in de folk. De toegankelijke songstructuren lijken minstens zoveel inspiratie te vinden bij traditionele als popmuziek. Dit is ook het vaste recept van Beach House, er nog maar eens een fijne groep tegenaan gooiend. Waar in de elektronische arrangementen Au Revoir Simone conceptueel puurder blijft, mag Beach House zeker als creatiever beschreven worden. Zo komt het dat een heel album van het New Yorkse trio wel wat veel kan worden, maar op sluimerende wijze toch prettig beklijft.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.