Oi Va Voi - Travelling the Face of the Globe

>> donderdag 30 april 2009

Opererend vanuit Londen trekt het gezelschap Oi Va Voi zich al sinds hun fantastische debuut Laughter Through Tears niets aan van culturele landsgrenzen. Voor hun derde album legde de muzikanten wederom hun oor goed te luisteren om werkelijk het neusje van de zalm te selecteren van een keur aan muzikale stijlen. Daarmee smeedden ze met chirurgische precisie de essentie van een nieuw neusje. Vanaf dat moment bloeit de hartstocht op en wordt er met grenzeloos enthousiasme gemusiceerd. Travelling the Face of the Globe is alles wat de doorgeschoten eponieme opvolger voor mij niet kon zijn. De rokerige vocalen van Bridgette Amofah kennen enorme begeestering. In hun arrangementen grijpt de groep terug op alle troeven die hun debuut zo verschrikkelijk goed maakten en weet het niveau zelfs nog op te schroeven. Naast de gebruikelijke hoofdrol voor klezmerinvloeden komt ook weer andere wereldmuziek voorbij, zoals Balkan gypsy en latin ritmes. Luisteren is alsof je zelf de geschiedenis van die wereldreis schrijft. De loungesfeer van Laughter Through Tears is wat naar de achtergrond verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een zeer hedendaags folkpop bandgeluid, maar blijft onmiskenbaar Oi Va Voi. Dat betekent ook weer enkele wonderschone gastoptredens. De opgewekte sfeer kan ook omslaan naar dromerigheid, zonder daarbij aan diepte en dynamiek in te boeten. Het geluid van Oi Va Voi is niet langer het meest vernieuwend, maar zeker één van de mooiste en meest kenmerkende voorbeelden van het moderne samensmelten van stijlen. Wijselijk snelt deze plaat het echt warme weer vooruit. Met Oi Va Voi staat fusion op eenzame hoogte.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.