Athlete - Black Swan

>> woensdag 2 september 2009

Nadat het Engelse Athlete in 2003 onze aandacht greep met een schitterend debuut vol enorm pakkende songs, werkten ze hard aan hun sound. Opvolger Tourist was ingetogener en emotioneel krachtig, waardoor de band definitief uit de marge stapte. Vervolgens werd Beyond The Neighbourhood echter erg wisselend ontvangen. Er ligt dus een zekere druk op deze nieuwe plaat. Het openingsnummer van Black Swan, Superhuman Touch, wordt geleid door pompende elektronica. Nu waren zwierige synths altijd al subtiel aanwezig in Athlete’s arrangementen, maar Superhuman Touch voelt hierin intuïtief goedkoop aan. Het hoge volume en gebrek aan dynamiek helpen ook niet. Onverwachts volgt echter een divers album waarin de rust meermalen weerkeert. Hiervoor zorgen klassieke, sentimentele popballades als Love Come Rescue en Rubik’s Cube. Joel Pott’s kenmerkende stem en stijl van zingen spelen gelukkig weer een belangrijke rol. Athlete’s geluid is doorspekt van ritmische melodielijnen die mooi worden geaccentueerd doordat de vocalen soms met een staccato breuk zijn afgekapt. Met het typerende, iets loom aanvoelende tempo van Athlete wordt op Black Swan constant een vloeiende sound met een licht tergende ondertoon gesmeed. Het is de heren niet na te dragen dat ze in herhalingen vallen. Tot nu toe heeft ieder album heeft een eigen karakter waarin het talent van de band zegeviert.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.