Signe Tollefsen - Signe Tollefsen

>> dinsdag 15 september 2009

Wil je als singer-songwriter een kans krijgen is talent en moed alleen niet voldoende. Toen Signe Tollefsen haar talent mee de deur uitnam om een ‘openluchtconcert’ te geven in het Vondelpark trof ze daar ongewis een Amerikaan met connecties in de muziekwereld. Onder de indruk van haar songs bleef een uitnodiging niet lang meer uit en zo toog Signe Tollefsen naar Los Angeles om enkele nummers op te nemen. Daarvan vinden we de gevoelige ballades You, Me & the Brewers en My Old Man terug op dit geestdriftige, doch mooi bescheiden debuut. In de afgelopen jaren verhuisde de half-Amerikaanse Signe van Engeland naar Nederland om aan het Amsterdams conservatorium te studeren. Ze won de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en deelde het podium met grote namen als Alela Diane, Ane Brun en David Sylvian. Na deze namen kan een label als folk noir in een americana sierlijst op een instemmende knik rekenen. Het is de krachtige en nu al doorleefde stem van Signe die de hoofdrol opeist. René van Barneveld vult goed aan op diverse gitaren en er is fijnzinnig gebruik gemaakt van een enkele strijker, blazers en percussie. Als Signe echter niet een zeer authentiek songschrijfster was en interpretatie van de songs niet zo innig was geweest, had het debuut middelmatig kunnen blijven. Daarentegen kunnen we deze fantastische singer-songwriter nu ongereserveerd omarmen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.