The Asteroids Galaxy Tour - Fruit

>> dinsdag 15 september 2009

Het wachten op de nieuwe Air duurt niet lang meer, de venijnige nieuwe Zero 7 krijgt langzaamaan wat aandacht, maar wie graag een opgewekt, pittig elektropop alternatief heeft, kan ook met The Asteroids Galaxy Tour uit de voeten. In navolging van pakkende plaatjes van Passion Pit, Junior Boys en Bachelorette hebben Scandinaviërs vaak de bijna onhebbelijke neiging om alle genres nog eens even door een perfectionerende zeef te laten glijden. De Denen achter The Asteroids Galaxy Tour deden precies dat. De fijne, lichtgekleurde stem van zangeres Mette Lindberg is een fantastische troef, vooral wanneer ze je ondeugend uitdaagt. De spacy, elektronische klanken geven het album een diep dromerig sausje. Uiteindelijk is het de basis van onweerstaanbare ritmes en catchy rifjes die je geheid overhalen. Een stevige groove en aangepaste rockelementen helpen verder bij de ontwikkeling van een eigen sound. The Asteroids Galaxy Tour won snel aan bekendheid door het nummer Around The Bend dat werd gebruikt in de Ipod Touch commercial en ook op de gelijknamige EP te vinden was. Inmiddels hebben ze met hun dansbare nummers al menige zaal plat gespeeld. Fruit geeft je weinig rust, maar vermoeit gelukkig nergens. Alleen in het slotnummer lijkt de band eventjes hun directe punch te verliezen; een klein minpuntje op een ontzettend lekkere plaat.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.