Underwater Sleeping Society - The Dead Vegas

>> zondag 26 juli 2009

De Finnen achter Underwater Sleeping Society brengen met The Dead Vegas alweer hun derde album uit. Hoewel ze benadrukken dat marketing wel het laatste is waar ze aan dachten bij het maken van hun album, spreekt uit alles dat ze met dit album het ruime sop willen kiezen. Om daarvan verzekerd te zijn werden in Kalle Gustafsson Jerneholm (mixing) en Fred Kevorkian (mastering) ervaren krachten aangetrokken, die, naar zeggen van de band, ook veel toevoegden aan het eindresultaat. The Dead Vegas heeft dan ook een overtuigende sound, maar of dat nu meer ligt aan het zelfvertrouwen van de band of de verdiensten in de productie is moeilijk te zeggen. Finland associeer ik overigens vooral met metalbands. Dat is zeker niet de hoek waar je Underwater Sleeping Society zult vinden. Toch bevindt ook Underwater Sleeping Society zich in een stevige hoek van de indie poprock. Waar een aansluiting met The Editors wordt gesuggereerd, kunnen namen als Appartment of The Stills niet echt ontbreken. Er kan gerust worden gesteld dat Underwater Sleeping Society past in de donkere regionen van de postpunk en daarmee weinig met slapen te maken heeft. Binnen die genreomschrijving laten ze echter een verrassend mild geluid horen, waarbinnen ruimte is voor allerhande invloeden en geluidsmuren zeer beperkt blijven. Het album is al een tijdje uit en ik heb nog niet bemerkt dat ze de wereld hebben veroverd, maar de internationale aspiraties op The Dead Vegas zijn niet onterecht.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.