Shannon Stephens - The Breadwinner

>> woensdag 22 juli 2009

Negen jaar duurde het voordat deze opvolger van Shannon Stephen’s eponieme debuut werd gerealiseerd. De songs die al ver voor de release op internet de ronde deden, gaven echter voldoende aanleiding om te vermoeden dat het wachten wordt beloond. Shannon’s recept voor The Breadwinner is ijselijk simpel. Ze beseft zich maar al te goed dat haar stem en sprankelend, dromerige fluistermelodieën op zichzelf al voldoende zijn om menig hart te veroveren. Het is dan ook een zegen dat daar verder weinig aan gesleuteld is. Naar verluidt is het album opgenomen in haar eigen huiskamer in Seattle. Gelukkig geeft The Breadwinner nergens de indruk van een knutselopname. De liedjes zijn juist zuiver, eerlijk en gevoelig op de plaat gezet. Shannon Stephens heeft een onmiskenbaar folkse geest en gebruikt meestal niet meer dan een gitaar, wat voorzichtige pianoaanslagen en lichte percussie om haar muziek aan te zetten. Ze laat subtiele samenklanken en sfeerwisselingen alle ruimte in haar prachtige vocalen. Zo komen diverse muzikale elementen overeen met de pure muziek van musici als Lisa Knapp, Lou Rhodes en Sara Lov. Natuurlijk zijn er ook banden met Sufjan Stevens die verder strekken dan het label, Asthmatic Kitty, waarop The Breadwinner verschijnt. Ze speelde samen met Sufjan in zijn oude band Marzuki. De americana invloeden hebben op dit album nog meer plaats gemaakt voor haar eigen emoties en visie. The Breadwinner is op zachte wijze indrukwekkend. De kalmerende ingetogenheid is een aangrijpend middel om de komende nazomer te verlichten.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.