Talons' - Songs for Babes

>> maandag 13 juli 2009

Talons’ is een soort consortium van drie muzikale duo’s. Onder leiding van Keith en Linda van Trouble Books wordt samengewerkt met duo Jake en Jen van Dinomania en duo Angie en Sommer van Rough Giraffe. Daarom is Talons’ eveneens gevestigd in Akron, Ohio. Het resultaat is Talons’ en hun eerste product heet Songs for Babes. Dit is op enkele uitzonderingen na een intieme collectie kleine miniatuurtjes. Slaperige liedjes om stille momenten mee te koesteren. Op het album heerst een lijzig sfeertje door de lo-fi productie. De liedjes hebben wat weg van Peter & the Wolf, Adem, Tara Jane O’Neil en soms door subtiele elektronica ook Jason Lytle. Vanzelfsprekend ligt het werk ook dichtbij de basis: Trouble Books en, in mindere mate, de luisterliedjes van Dinomania en de excentrieke, sobere folkballades van Rough Giraffe (of is het nu eigenlijk Sommer and the Easter People?). Een mooie mix die zorgt voor schetsmatig uitgestrekte, elektronische klanktapijten van rustige noise en natuurlijke sampletjes waarover de, vaak tragikomische, vocalen zijn gedrapeerd. Zo onstaat er een gevoelig mengsel van melancholische droevenis met spontane humor. Songs for Babes blijft altijd vriendelijk en ingetogen, maar weet voorzichtig vooruitstrevend te zijn in verrassende vondsten.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.