Portugal. The Man - The Satanic Satanist

>> zondag 26 juli 2009

Krap een jaar terug vond ik het album Censored Colours in de bus; mijn eerste kennismaking met deze bijzondere band. Dat maakt dat ik nu echt kon uitkijken naar opvolger The Satanic Satanist. Ik heb een zwak voor bands die zelf explorerende omwegen plaveien om voor jou de omweg waard te maken. Portugal. The Man komt oorspronkelijk uit Alaska, maar vond volledig terecht een nieuw thuis in Portland, waar vele excentriekelingen binnen Amerika zich verenigen. Ze maken traditiegetrouw ongeveer een album per jaar zonder daarbij hun ‘creative spur’ te verliezen. The Satanic Satanist verschilt van zijn voorgangers, doordat Portugal. The Man een manier lijkt te hebben gevonden om hun eigenzinnige sound te kunnen vertalen naar zeer pakkende, aanstekelijke popsongs. Dat maakt dat met dit album de band toegankelijker klinkt dan ooit. De experimentele folk die ik in Censored Colors dacht te ontwaren, heeft nu plaats gemaakt voor meer elektronica en stevigere rockinvloeden. De gelaagdheid in de composities blijft groot en de dolle vocalen zijn even indringend. Ze passen prima in de Portland scene en zullen daarbinnen niet gauw in de vergetelheid raken. De band zou met The Satanic Satanist definitief voet aan de grond moeten krijgen. Terwijl hun schare fans groeit, kunnen wij alvast genieten van vier albums prettig gestoorde, melodieus rockende pop.

1 reacties:

Rotown 19-08-09 16:55  

Portugal. The Man staat donderdag 5 november in Rotown te Rotterdam.

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.