Deastro - Moondagger

>> vrijdag 17 juli 2009

De collage van de cover van Moondagger is een voorbode van de muziek die je op deze plaat aantreft. Nu is dat geen verassing voor diegenen die de compilatie Keepers al kenden. Na Randolph Chabot’s muzikaal onbevredigende tienerjaren volgde een muzikale openbaring, die leidde tot een flink aantal optredens in de Detroit scene als alter ego Deastro. Een selectie uit de vele songs die hij in die tijd maakte (ver voordat officiële relaeses in zicht waren) is te vinden op Keepers. Middels alter ego Deastro raakt Randolph Chabot in een buitenaardse extase. In zijn visionaire trance vechten allerlei invloeden om zijn aandacht. Daaruit componeert hij popsymfonieën in epische proporties, waarin eclecticisme hoogtij viert. De intensieve composities bevatten compacte vormvarianten van elektronica. Spontaan ontstaan combinaties van genres en stijlen die zowel vloekend als harmonisch samenkomen. Het is een spannende zoektocht naar een overtrokken kosmische schaal van wereldlijke legendes. Deze ongereserveerde werkwijze heeft hij gemeen met typische Portland bands als Menomena! en Danny Seim’s solo showcase: Lackthereof, of ook het theatrale Parenthetical Girls. Moondagger is een aanrader voor mensen die houden van over the top en misschien zelf ook wat jeugdige onbezonnenheid hebben bewaard. De kosmos van Deastro zuigt je naar binnen en spuugt je verbaasd weer uit.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.