Harlem Shakes - Technicolor Health

>> woensdag 29 juli 2009

Na de EP Burning Birthdays is Technicolor Health het debuut van deze nieuwe New Yorkse band, Harlem Shakes. Een naam die misschien onterecht associaties oproept met allerhande RnB. Technicolor Health is echter een onvervalst ambitieus indiepopalbum met een grote voorliefde voor de jaren ’60-’80 popgeschiedenis en electropop. Voor hun debuut werkten ze samen met producer Chris Zane die medeverantwoordelijk was voor werk van The Walkmen, White Rabbits en Passion Pit naast vele anderen. Het aardige van deze drie namen is dat ze een groot deel van het muzikale spectrum bekleden waarin ook Harlem Shakes actief is. Klinkt veelbelovend? Zeker; de band heeft dan ook veel te bieden. Ze hebben enorme energie die op een vrolijke, melodische manier in hun songs tot uiting komt. Bovendien zijn de songs bijzonder lichtvoetig, dus leuk voor op de dansvloer. Het fijne leuke nummer na het andere rolt uit de hoge hoed. Er gaat een aanstekelijke, gekscherende jeugdigheid van Harlem Shakes uit. Die jeugdigheid weet zelfs even te vertederen in een mooie song als Winter Water. Voorman Lexie Benaim heeft een opmerkelijk en hoog stemgeluid dat goed past bij de kraakheldere, opgewekte arrangementen. De composities en lyrics zijn eigenaardig en spitsvondig. Dat houdt het album verrassend. Net als bijvoorbeeld Vampire Weekend, Bishop Allen of The Spinto Band blijkt Harlem Shakes een warme, uitnodigende band, die je het gevoel geeft zelf mee te doen. Technicolor Health verdient veel meer dan de stilte die het hier tot nog toe kreeg, zeker op mooie zomerdagen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.