Black Eyed Dog - Rhaianuledada (Songs to Sissy)

>> zondag 26 juli 2009

Rhaianuledada is weer eens een plaatje van onderop de zich altijd verversende stapel releases. Wellicht dat enkelen bij het lezen van de naam Black Eyed Dog gelijk aan de grote Nick Drake moeten denken. Dat is natuurlijk geen toeval, want de naam waarachter Italiaanse singer-songwriter Fabio Parrinello schuil gaat, is aan het gelijknamige, postuum verschenen nummer ontleend. Rhaianuledada is zijn tweede album en zou ten opzichte van het album een gegroeid geluid laten horen dat de potenties van de anderszins ingetogen Fabio verder verwezenlijkt. Wat direct opvalt is dat, hoewel de arrangementen niet uitzonderlijk sober zijn, een gegroeid geluid een relatief begrip blijkt. Rhaianuledada is gevuld met droeve en melodramatische songs, die toch nog comfortabel stemmig kunnen worden genoemd. Het resultaat berust ergens tussen een donkergevooisde versie van Dez Mona, Bill Callahan’s Smog, Woven Hand en Damien Rice. Daarbij worden de popballades ingevuld met stijlvolle folky en jazzy elementen. Black Eyed Dog verzekert je van een even intieme als intense luisterervaring. Daarin wordt een sombere visie op de liefde tentoongespreid ter ere van zijn geliefde Sissy. Hij gebruikt niet veel woorden, maar weet toch onomfloerst sfeer te treffen. De diversiteit in het instrumentarium weet voor precies de juiste hoeveelheid spanning te zorgen. Voor mij was Rhaianuledada van Black Eyed Dog een plezier uit onverwachte hoek dat zeker meer aandacht had mogen krijgen dan tot nu toe het geval was.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.