Lacrosse - Bandages for the Heart

>> vrijdag 3 juli 2009

Nu de zomer rap aan kracht wint, zou een plaatje als Bandages for the Heart uit vele speakers moeten schallen. Desondanks blijft het opvallend stil rondom de tweede plaat van het Zweedse Lacrosse. Daarmee lijkt dit album hetzelfde lot beschoren als hun eerste: This New Year Will Be For You And Me. Vreemd, want de opzwepende en energieke popsongs van de band zijn enorm aanstekelijk. Met alle buitenfeestjes die in dit seizoen gaande zijn, zou zo’n plaatje toch een succes moeten zijn. Goed, het is op geen enkele manier echt bijzonder origineel. Lacrosse speelt leentjebuur bij het verleden en heden, maar blijft daar ook steken zonder een eigen sprong naar de toekomst te wagen. Desondanks is Bandages for the Heart alles behalve saai. Ze maken de combinatie van oud en hip zo feilloos dat de luisteraar over het algemeen wel voor de bijl zal gaan. Een vlot, pakkend ritme en merkwaardige refreintjes en kunstgrepen toveren een brede lach op je gezicht. Dit gaat nooit ten koste van gevoel voor melodie, waardoor er altijd een memorabele rode draad bewaard blijft; een lovenswaardige combinatie. Gaat het dan allemaal full throttle? Nee, gelukkig niet. De titelsong bijvoorbeeld is een prettige, overdachte oase van rust. Ook weet de band buiten de dolle onbezonnenheid om, subtiel verschillen in emotie aan te brengen. Eigenlijk lijkt Lacrosse wel wat op Arcade Fire, zonder dat het je een donker gestemd gemoed geeft. Een tikje vermoeiend zijn ze ook, maar wie geeft daarom na een zomerfeestje?

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.