Mazgani - Ladies & Gentlemen, Introducing...

>> vrijdag 30 oktober 2009

De afkomst van Mazgani laat zich moeilijk raden. Het is dan ook de eerste keer dat ik een album van een Iraanse Portugees hoor en dan vervolgens tot de conclusie moet komen dat hij vooral Amerikaans klinkt. De americana-invloeden zijn niet weg te denken uit zijn songschrijverschap. In eigen land is hij al een waar indiesucces en inmiddels warmt ook de rest van de wereld langzaam maar zeker op voor zijn songs. Ladies & Gentlemen, Introducing… betreft ook eigenlijk een compilatie van zijn debuutplaat en de songs van zijn EP Tell The People, waarin hij een iets puntiger geluid opzoekt. Één van de hoofdingrediënten voor zijn songs is zeker de blues. Het huidige album opent met een krachtige, bluesy gospelsong, hetgeen overigens niet zozeer model staat voor wat daarop volgt. De americanabalads hebben vaak een rockend randje, waarin zijn aansprekende stem goed tot zijn recht komt. Het fijne die stem is dat die zowel door kan gaan voor een lichte rockstem als een intense, sonore balladeer. Dat past uitermate sterk bij de stijl die Mazgani zich eigen maakte. Voor die stijl kan de vergelijking met bijvoorbeeld Smog, 16 Horsepower, Bob Dylan en Cherry Ghost opgezocht worden. De liefhebbers van een eigenzinnige vorm van traditionele americana kunnen hun hart ophalen. Mazgani is zeker een grote verrassing uit onverwachte hoek.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.