Beth Jeans Houghton & The Hooves Destiny - Hot Toast Volume One

>> zaterdag 17 oktober 2009

Als recensent krijg je soms nog onbekende, erg leuke plaatjes toegestuurd. Bij de EP Hot Toast Volume One had ik geen flauw benul wat te verwachten, maar het bleek al direct bij ‘I Will Return, I Promise’ enkele aangename verrassingen in petto te hebben. De inspiratie halen Beth Jeans Houghton en haar band, The Hooves Destiny, bij een grote diversiteit aan folk. Onmiskenbaar Britse invloeden gaan hand in hand met traditionele americana en simpele volkse opzwependheid. Daar worden onweerstaanbare, leuke popmelodieën van gesmeed, die bovendien nog eens erg pakkend zijn gearrangeerd. Beth heeft een erg lichte, maar oh zo zoete en verleidelijke stem. Die dartelt vol gevoel door de composities heen, nu eens ritmisch dan weer lijzig. De eclectische mix levert echter een uiterst consistent geluid op dat zich op knappe wijze vrijwaart van echt treffende vergelijkingen, hoewel het creatieve Broadcast 2000 wel naar boven borrelt. Hot Toast Volume One is met vijf nummers kort, maar ruim voldoende voor mooi geschreven en meeslepende songs. Tegelijkertijd is het schijfje goed voor een goedgeluimde uitnodiging, want binnenkort zijn ze te bewonderen op London Calling in Amsterdam; zeker een aanrader.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.