Air - Love 2

>> zaterdag 3 oktober 2009

Na Moon Safari was de naam Air niet meer weg te denken uit de muziekwereld. De opmars van dat album duurt nog altijd voort, want introducés beginnen vaak bij deze plaat. Dat is zeker niet onterecht. Ondanks de voortreffelijke albums die volgden, sommigen meer gewaardeerd dan anderen, blijft Moon Safari de grondlegger en ontdekking van dit bijzondere en invloedrijke Franse elektropop duo.

En wat schetst onze verbazing? Love 2 grijpt schaamteloos op dat album terug. De vooruitgang op de daarop volgende albums wordt weliswaar niet vergeten, maar het is overduidelijk dat de sfeer en klank van Moon Safari de leiddraad vormt op Love 2. Dat is absoluut gaan schande, want slechts enkele albums doorstaan de tand des tijds zo fier als Moon Safari. Love 2 klinkt dus wederom ontzettend fris. Nog altijd kijkt de blik van beide heren stevig vooruit. De grootse reputatie die hen inmiddels steunt, geeft ze de ruimte om met iets meer vermetelheid de composities vorm te geven. Dat maakt het huidige werk scherp en spannend. Love 2 is zeker geen herhalingsoefening. Het is een document dat toont dat Air voortdurend blijft vernieuwen, maar zeker daarbij hun wortels niet afsnijdt. Het klassieke Air geluid brengt een brede glimlach op het gezicht van iedere kenner.

Het enige wat naar mijn idee ontbreekt, is een hitje in de dop à la Kelly Watch the Stars. Het vrolijke Sing Sang Sung komt daar misschien als enige in de buurt. Daarentegen levert Love 2 een album met de nadruk op de welbekende instrumentale invulling van rijke elektronische klanktapijten en jazzy accenten. Dat voelt als een ontspannen en verrassende strandwandeling. Love 2 was eigenlijk al voor de geboorte verplichte kost, maar neemt bij beluistering alle eventuele tegenzin zeker weg.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.