Hope Sandoval & The Warm Inventions - Through the Devil Softly

>> dinsdag 20 oktober 2009

Na Mazzy Star kwam zangeres Hope Sandoval samen met The Warm Inventions (Colm O’Ciosoig van My Bloody Valentine) op de proppen met het treffende Bavarian Fruit Bread. Inmiddels is dat ook weer acht jaar terug, maar op Through the Devil Softly lijkt er nauwelijks tijd te zijn verstreken. Voor de heerlijk lome songs met een gedistingeerde, tijdloze jazzy inslag maakt dat gelukkig niets uit.

Nachtvlinder Hope (zonder negatieve connotaties) maakt met Through the Devil Slowly wederom een prachtig album. Op een excentrische manier doet het mij af en toe denken aan Tara Jane O’Neil en zelfs een getemperde Howling Bells, hetgeen vooral duidelijk is in het zinderende Trouble. Nu eens lijzig, dan weer in mysterieuze flarden van dromen gehuld of zacht en comfortabel sussend als een lullaby. Haar stem en de complementerende begeleiding worden gevoed door een vleugje classicistische romantiek. Een mooie cellopartij, mondharmonica of ingetogen, speels getokkel vallen allemaal als gegoten op hun plaats. The Warm Inventions is een zeer toepasselijke naam voor de plezierig aanwezige arrangementen van de begeleidingsband. Hope’s stem glijdt daarover kenmerkend vanuit dissonantie naar krachtige harmonie. Hier en daar krijgen de songs een voorzichtige americanaversiering. Het album golft continu op een gitzwarte zee in de stilte voor een tropische storm. De zwaarte van de verwachting hangt in de lucht en hypnotiseert de luisteraar. Zelfs het monotone Fall Aside schittert desolaat. Through the Devil Softly is een fijnzinnige collectie popparels van hoorbaar doorgewinterde muzikanten.

1 reacties:

Rockradiogoeroegemeenschap 03-11-09 15:39  

Hope Sandoval was in de jaren 90 en nog een ganse poos daarna mijn natte muzikale droom. Ooit één keer een fantastisch concert met Mazzy Star en een onderhoudend concert van haarzelf zo'n 7 jaar geleden.
Haar nieuwe cd is opnieuw een schot in de roos. Sensuele zinneprikkelende spooky songs. Helaas is haar concert in de Brusselse Botanique uitverkocht. Maar haar vernieuwde samenwerking met Mazzy Star brengt haar wellicht nog wel eens naar België.

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.