Bird - Girl and a Cello

>> dinsdag 13 oktober 2009

Zo eenvoudig kan het zijn: in de basis is Girl and a Cello niet veel meer dan deze titel doet verwachten. Achter de naam Bird gaat singer-songwriter en celliste Janie Price schuil, die momenteel vanuit Kopenhagen opereert. Van oorsprong draagt deze Engels-Ierse muzikant echter het grootstedelijke van Londen in zich. Dat valt goed terug te horen in de bijdetijdse, helder geformuleerde en ritmisch sterke songs. Janie beperkte de formule weliswaar niet louter tot stem en cello, maar de elementen van percussie en stemvervormers blijven op de achtergrond. Dat dit prima werkt, bewees ook Ben Sollee, die met stem en cello waarlijk een groots album neerzette. Helaas komt Bird’s album iets minder muzikaal overtuigend uit de verf. Door de popgeoriënteerde vocalen en de nadruk op ritmiek krijgt Girl and a Cello een toegankelijk geluid, maar dat gaat wel ten koste van de creativiteit. Jammer, want het is duidelijk dat ze zowel als vocalist en muzikant over scheppend talent beschikt. Zo eenvoudig als de basis is, zo lauwtjes blijft het resultaat. De plaat zoekt enigszins onbeholpen aansluiting bij de Britse ‘bad girl popstars’ die ons recentelijk regelmatig bereiken. Van nummers als Some Boys, High Price en Wind it Up is overigens zeker te genieten. Het zullen dan ook de critici zijn die vinden dat Bird ondanks het concept van Girl and a Cello net wat mist. Deze plaat luister je dan voor het goede idee en de hoogtepunten.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.