Expatriate - In the Midst of This

>> zondag 11 oktober 2009

Als duveltjes uit een doosje schieten er deze maand enkele stevige klinkende platen uit de grond die heel goed de release van Editors’ derde inleiden. Met In the Midst of This is het nu de beurt aan Expatriate uit Australië. Voor de juiste nuancering moet worden gezegd dat de band niet echt lijkt op Editors, maar wel in dezelfde vijver vist. Het geluid van Expatriate verschuift echter enigszins richting Snow Patrol, The Killers, Levy en anderen. Een naam als Expatriate (expat) past een band uit Australië als geen ander. Toch heeft deze bandnaam een persoonlijker reden. Het leven als expat loopt als een rode draad door de levens van voorman Ben King en drummer Chris Kollias, maar inmiddels heeft de band als geheel een thuisbasis in Berlijn gevonden. Het was de aanvulling met Damian Press die zorgde voor completering in het songschrijven en verantwoordelijk is voor de lichte, ruimtelijke synth invloeden in de anderszins puntige, drammerige postpunk/postrock sound. De pittige baslijntjes zijn van David Molland. Wat de band pas echt boven gemiddeld uit tilt, is de productie van gerenommeerde producer Jon Goodmanson, op wiens CV o.a. Death Cab for Cutie, Blonde Redhead en Hot Hot Heat prijken. Desondanks heeft Expatriate ook een rommelige en lawaaiige kant. Niet iedere song is even sterk en gefocust. Deze minpuntjes ten spijt, gaat In the Midst of This goed samen met het klimatologische geweld van de herfst en zal menig liefhebber in dit jaargetijde even zoet houden.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.