Why? - Eskimo Snow

>> donderdag 22 oktober 2009

Het was na de ontbinding van het hiphop georiënteerde cLOUDDEAD dat Yoni Wolf als singer-songwriter verder ging onder de naam Why? Hij bleef niet lang alleen en debuteerde met een EP inclusief band. Dit pad volgde hij nog twee albums lang en naar verluidt is Eskimo Snow het eerste album waarop hiphop eigenlijk geen rol meer speelt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit het eerste album is van Why? dat mijn CD-kast vindt.

Over de jaren is Yoni Wolf geëvolueerd tot een begiftigd singer-songwriter en weet met band een scherpe en uiterst creatieve indiepopstijl neer te zetten. Zijn stem bevat voldoende puntigheid, maar weet ook melodisch zeer te boeien. Yoni’s timbre doet me denken aan een kruising van de vocalen van Hope of the States en I Am Kloot. Die bands zijn overigens een uitstekende typering van de hoek waarin Why? zich nu bevindt. Daar kunnen de eveneens Britse De Rosa en My Latest Novel aan worden toegevoegd. Een aantal kenmerken hebben deze bands overwegend gemeen. De krachtige, verhalende vocalen en volle drums maken dat het geluid net iets confronterender klinkt dan het doorgaans wat lyrische indiepopgeluid. Dat moet echter geenszins met rock worden verward, het is eerder opgepompte indiepop. Daarbij wordt met veel akoestische elementen gewerkt, zelfs in de details. Een droge, neutrale, maar ruimtelijke productie voegt een perfecte afwerking toe.

Eskimo Snow is een prettig album dat zich ontpopt tot een ontspannen luisterervaring. Daarbinnen wordt hartstochtelijk gemusiceerd en zijn mooi heldere melodieën met een zware ondertoon het devies. Het is gissen naar de hiphop jaren van Yoni Wolf, maar Eskimo Snow klinkt alsof hij zijn roeping heeft gevonden. Daar plukken wij de vruchten van.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.