Sondre Lerche - Heartbeat Radio

>> zondag 11 oktober 2009

Heartbeat Radio completeert voor singer-songwriter Sondre Lerche een handvol albums die hij allen gedurende de noughties maakte. De in Bergen (Noorwegen) geboren muzikant houdt er een lekker tempo in met ruim een studioalbum iedere twee jaar en ook aan andere releases ontbreekt het niet. Met zijn debuut gooide hij hoge ogen in zijn moederland en wekte Amerikaanse interesse. Sondre bleef hard werken aan zijn muzikale carrière en toerde met persoonlijke helden als A-ha en Elvis Costello. Hij put uit een breed aanbod aan invloeden: jaren ’60 en jaren ’80 pop, Braziliaanse bossa nova, psychedelica en jazz, terwijl zijn vorige album eigenlijk vooral een rockplaat was. Teruggrijpend op de vriendelijke voornoemde stijlen slaat Heartbeat Radio de spijker op de kop. Sondre’s lichtvoetige timbre leent zich nu eenmaal goed voor ambachtelijke popliedjes en die weet hij te schrijven als geen ander. Kitscherige strijkers worden in zijn nummers plots toch venijnig en lijzige, ouderwetse melodietjes krijgen een verrassend krachtige instrumentale ondersteuning. De enigszins simplistische en repetitieve songstructuren blijven zich tijdens nummers constant ontwikkelen. Evenals zijn invloeden hebben de songs stilistisch vele lagen. Deze lijken een estafette te rennen om de aandacht van de luisteraar op te eisen. Gelukkig wordt dit nergens echt irritant, want Sondre kan je het toevertrouwen een samenhangend geheel te smeden. Door de ervaring die hij in korte tijd opbouwde, is hij duidelijk een flink veerkrachtig muzikant geworden. De combinatie van toegankelijke pop met urgente puntigheid maken van Heartbeat Radio een internationaal succesje in de dop.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.