Alan Lauris - Different Frequency

>> dinsdag 30 juni 2009

Bij dezen ben je gewaarschuwd, Alan Lauris’ muziek is lang niet voor iedereen weggelegd. Naar aanleiding van het openingsnummer moest ik zelf ook mijn hoofd ernaar zetten. Daarna gaat dat echter gauw beter. De retro techno geïnspireerde geeft wel gelijk een rode draad aan, maar wordt op geen enkele manier herhaald. Dat geeft al gelijk de vernieuwingszucht van Alan Lauris aan. De liefde voor elektronica, die vanzelfsprekend in een veelvoud aan vormen aanwezig is op het album, en de singer-songwriter methode heeft een eclectische uitwerking. Dat levert even gemakkelijk kleine pareltjes op als zwaar op humor berustende niemendalletjes, waarin zijn verleden als cabaretier in weerspiegelt. Dat tweede had van mij niet gehoeven, maar de echt inventieve, sfeervolle composities maken het album de moeite waard. Daarin is een groot scala aan geluiden verenigd. Ontleding daarvan draagt eigenlijk weinig bij aan het begrip. De Nederlandse alternatieve pop lijkt in de vorm van Bauer, Mist en Ghost Trucker heel lichtjes aanwezig op Different Frequency. Daarnaast van je soms een verrassende glimp op van populaire genres als hiphop en RnB. Bovendien gaan bij Alan Lauris ‘shredder’ en de Nederlandse evenknie ‘papierversnipperaar’ hand in hand. Hij spitst de oren op de minst voor de hand liggende plaatsen om vervolgens aan het experimenteren en herinterpreteren te slaan. In essentie is hij een studioartiest, maar soms is hij te verleiden voor een optreden in elektronische setting of met de vleugel. Het zijn excentrieke kunststukjes die zowel afkeer als interesse kunnen opwekken.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.