Passion Pit - Manners

>> woensdag 10 juni 2009

Nadat op internet de sfeer rondom Passion Pit al flink was opgestookt kwam de niet mis te verstane debuut EP Chunk of Chance, maar de vuurdoop in de echte wereld beleeft de groep pas met dit album. Ze brengen een vlammende, geëngageerde mix van jaren ’80-’90 electropop en trekken die dwingend naar deze tijd. Er is slechts ruimte voor zweverige, lieve melodielijntjes als de puntige, dansbare ritmes hebben ingezet. Daarbovenuit klinken falset vocalen die doen denken aan een mix van Bon Iver en Arcade Fire. Op eerste gehoor een aparte combinatie, maar het past wonderwel en zet die actuele klank nog dikker aan. Dijken van arrangementen geven de energieke composities net dat innemende poprandje dat hun geluid zo multi-inzetbaar maakt. Manners gaat de elektronische knutselpop ver voorbij en blijft de monotone dram van de dance te slim af. Sympathieke geluidjes toveren al gauw een genietende glimlach op je gezicht. In de juiste scene brengt Passion Pit een hitgevoelig geluid. Met voorgangers in eveneens populaire acts als Junior Boys en Hot Chip naast menig andere populaire indie electropopband heeft Passion Pit geduchte concurrentie. Ze tonen genoeg eigen gezicht om dat aan te kunnen. De voortekenen hebben niet teveel beloofd. Plezier is het sleutelwoord!

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.