Tusks - Tusks

>> maandag 29 juni 2009

Betweters, dat is zoals de leden van Tusks omschreven kunnen worden. Ze zijn enorm kritisch op zichzelf en op anderen. Ze denken het altijd beter te weten of anders te kunnen. De leden komen allen uit andere bands, maar ook buiten de muziek verschillen hun achtergronden aanzienlijk. Dat zal eraan hebben bijgedragen dat de songs op een verzameling bij elkaar geraapte, vreemde gedachtes hinkelen die heel wat kopbrekens zullen kosten om te analyseren. Gelukkig hebben ze een gepromoveerd psycholoog in hun midden. Daardoor kan nog eens worden vermoed dat ze eigenlijk zelf een tekstboekscenario verbeelden. Het Canadese Tusks is bijeen gebracht door voorman en zanger/bassist Samir Khan (ex Kepler). Dit minialbum presenteert een veranderlijke vorm van rock-’n-roll. Veranderlijk omdat geen twee songs stilistisch hetzelfde aanvoelen. Dat zal het gevolg zijn van veel gekibbel onderling en geeft wellicht ook uiting aan hun onderlinge onvrede. Door de excentrieke inslag wordt de plaat nooit een traditionele rockplaat. In plaats daarvan kunnen we genieten van een zestal pakkende nummers, die zowel atmosferisch goedgeluimd als voortvarend puntig kunnen klinken; altijd met een groove. Agressief zijn de songs niet, een tikkeltje rauw mag ze gegeven worden. In korte tijd hoor je een hele serie verschillende rocksferen langskomen. Het resultaat is pure en sterke indierock, die misschien te ambigu en zonderling zal zijn om al wat wordt bekritiseerd en verbeterd naar de kroon te steken, maar doorgewinterde muziekliefhebbers zeker stof tot nadenken geeft.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.