rinôçérôse - Futurinô

>> zaterdag 13 juni 2009

Alsof een naam als rinôçérôse nog niet genoeg aandacht trekt, overtreft dit Franse duo die indruk moeiteloos als je hun nieuwe plaat Futurinô afspeelt. Nu hebben de heren, Patrice Carrié en Jean-Philippe Freu, al sinds 1996 een wereldwijde reputatie hoog te houden. Met fans als Moby, Massive Attack en LCD ligt de lat om te presteren torenhoog. Van een duo bestaande uit een gitarist en basgitarist is rinôçérôse uitgegroeid tot een ruimtelijk, galactisch geluid. Ze houden hun blik moedwillig wijd. Zo hebben ze er een gewoonte van gemaakt om de muzikale kwaliteiten van prestigieuze namen uit te baten. Op Futurinô zijn onder andere Mark Gardener (Ride), Ninja (The GO team!), Luke Paterson (Deaf Stereo) en Franse zangers Anna Muchin en Jessie Chaton in afzonderlijke nummers te bewonderen. Deze stilistische clash wordt voortgezet in de werkwijze van het duo, die met hun muziek de drang voelt diverse kunstdisciplines samen te voegen. Voor hun nieuwe optredens gaan ze een samenwerking aan met de hedendaagse kunstgroep Electronic Shadow die digitaal, visueel werk maken. Futurinô verandert daarmee in een interdisciplinair concept dat wegen zoekt naar een nieuwe expressieve kunstvorm waarin muziek een hoofdrol speelt. De reputatie van rinôçérôse zal zeker niet onder dergelijk spektakel lijden.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.