The Maccabees - Wall of Arms

>> woensdag 3 juni 2009

Dat er in Brighton ook heel andere muziek gemaakt wordt dan de sfeervolle kamerpop die ons regelmatig bereikt, werd scherp aangetekend door het debuut van The Maccabees. De stijl van deze typische Britse indie poprock vinden we in het populaire genre van de postpunk. Daarmee gingen ze al voortvarende de concurrentie aan met de flinke stroom gitaarpop bandjes die uit andere Britse steden de oversteek maken. Ook deze tweede daagt, om er ‘lukraak’ drie te noemen, Goldrush, Guillemots en Mystery Jets, lekker uit. Wall of Arms laat een gegroeide band horen. De humor en gekte die op Colour It In zo kenmerkend was, is subtiel afgezwakt waardoor de puntige nummers hun volle wasdom tonen. Een stevige echo en een gejaagd vibrato in de stem geeft de songs een natuurlijke urgentie, waarmee ze wederom de aandacht moeiteloos opeisen. Er is veel meer ruimte voor compositie. De songstructuren leggen speelse baslijntjes en pakkende rifs bloot. Zo wordt je al gauw gevangen in het sympathieke geluid van Wall of Arms. Door de ontwikkeling zijn The Maccabees iets donkerder gaan klinken, hetgeen plaats maakt voor een extraverte melancholie. Met de productie van Markus Dravs (Coldplay, Arcade Fire, Björk) bevindt de band zich direct in de upper class. Het doortastende Wall of Arms bevestigt wat velen al vermoede: The Maccabees bieden niet alleen volwaardig alternatief, ze kunnen het op eigen kracht nog ver gaan schoppen.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.