Magic Wands - Magic, Love and Dreams EP

>> maandag 8 juni 2009

Wat is er betere reclame voor je sterallures dan een voorproefje van je kunnen alvast aan het publiek voor te stellen? Het formaat van de EP voorziet in die behoefte en het uitbrengen van dergelijk visitekaartje legt de meeste artiesten geen windeieren. Na wat songs is Magic, Love and Dreams de eerste release van dit nieuwbakken duo. We hebben opnieuw te maken met een spruit van Myspace, hoewel op een iets andere manier dan gebruikelijk. Dit keer was het niet zozeer het publiek dat als een blok viel voor het duo, maar het tweetal vond elkaar via Myspace, werd verliefd, trouwde en bezegelt dit met de muzikale uitspatting: Magic Wands. Daarmee is de titel direct verklaard. Het mag gezegd dat het resultaat van deze samenkomst een stuk beroerder had kunnen uitpakken. De stijl die de echtelieden zich eigen maakten, is een combinatie van ‘80s techno en discobeats, een synthpop deken en een postpunk punch. Dat resulteert onder andere in het zeer pakkende ritme van Black Magic en het retro geluid van Teenage Love. Met een wat minder rauw, doch minstens zo energiek geluid als duo John & Jehn eerder dit jaar, ligt succes op de loer.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.