Magic Arm - Make Lists Do Something

>> woensdag 10 juni 2009

Magic Arm is het muzikale alter ego van Marc Rigelsford uit Manchester. Vorig jaar werd die stad plotsklaps de Britse muziekhoofdstad door het definitieve succes van Elbow, na jarenlang te zijn ondergewaardeerd door het grote publiek. Dit geeft direct de lokaal heersende ‘creative spur’ aan. Die onbevangen eclectische scene wordt door Magic Arm vrij letterlijk op Make Lists Do Something vastgelegd. Deze eerste langspeler gaat werkelijk alle kanten op. Experimenteerdrang een los gedefinieerde composities geven de songs een mooie extraverte chaos. Het fingerspitzengefühl toont zich echter in de wijze waarop vanuit de schierspontane lagen van geluid telkens pakkende ritmes en cryptische melodielijnen volgen. Zo weet hij allerlei stijlen aan elkaar te smeden die afwisselend vol vuur of tedere liefde zijn. Zelfs de harmonieuze akoestiek van folk past tussen al het sample en rock geweld. In de vocalen vind je slechts de illusie van thema’s terug. Artiesten die zich op een vergelijkbare lijn begeven zijn er wel, maar hebben gemeen dat ze eigenlijk niet op elkaar lijken. Het label noemt Beck, Beta Band en Adem, ik voeg daar graag de Portland scene aan toe met Lackthereof, Menomena! en recentelijk Forest Fire. Ook de meest ongrijpbare tussen de Engelse singer-songwriters, zoals Jeremy Warmsley of Broadcast 2000 vullen dat beeld aan. Veel woorden om uiteindelijk te moeten toegeven dat het de lading niet dekt. Make Lists Do Something schept een idiosyncratische wereld die in al zijn egocentrische vervreemding ten slotte ook uitnodigend en aanstekelijk blijkt.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.