The Milk & Honey Band - Dog Eared Moonlight

>> woensdag 17 juni 2009

De Britse groep The Milk & Honey Band bestaat al sinds 1994. Met lange tussenpozen verschenen drie albums en het eerder dit jaar verschenen Dog Eared Moonlight is nummer vier. De voorman en initiator van de groep, Robert White, begon het project oorspronkelijk solo, hetgeen zich uitte in een uitgesproken lo-fi debuut. In de zeven jaar die volgden, verhuisde White naar Brighton en werd met Richard Yale en Michael Tubb (zijn oud medebandlid van Zag and the Coloured Beads) The Milk & Honey Band gecompleteerd. In 2001 zag opvolger Boy From the Moon het levenslicht en werden de muzikale lijnen ingezet die nu leiden naar het bijzonder rijke Dog Eared Moonlight. De wondermooie sound van de band doet mij denken aan Radar Bros. en Ida, twee bands die hier veel te weinig aandacht krijgen. De opening is zo’n heerlijk ontspannen galactisch nummer waar je op weg kan dromen, maar daarmee laat de band slechts één kant van zich zien. Hoewel de muzikale sfeer prat gaat op zijn conceptuele lijn kan de stijl tussen songs enorme verschillen vertonen. Bijna ongemerkt luister je ook naar invloeden uit wat zwaardere rockarrangementen die desondanks prachtig combineren met lichte klanken uit de rest van het instrumentarium. Zodra er met donkere psychedileca ook nog een verslavende refreintjes tegen je trommelvlies kabbelen, ben je helemaal weg. Het geluid is zacht gepolijst zonder dat de organische structuur helemaal is verdwenen. Dog Eared Moonlight omsluit je als een warme, rulle humuslaag. De muziek is zeker avontuurlijk, maar het is alsof je bij de hand genomen wordt. Het album is een grote opeenvolging van verrassende heerlijkheden. Zo doet de band zijn naam eer aan. Je waant je in een betoverend land van melk en honing.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.