Jæ - The Forming of the Shaping

>> zondag 21 juni 2009

The Forming of the Shaping is de cryptische titel van de in Oslo woonachtige Nederlandse singer-songwriter Jæ. Sobere composities gebaseerd op sfeervolle pianopartijen kenmerken de vijf songs die de EP rijk is. Zowel de Scandinavische als Nederlandse indiepop blijkt een belangrijke inspiratiebron voor haar werk. De liedjes zijn leeg gehouden. De vocalen doen de omgeving direct verstommen. De luisteraar waant zich al gauw in een heel andere wereld. Haar liedjes verbeelden het vervagen van de werkelijkheid vlak voordat je in slaap valt. De inspiratie daarvoor komt eigenlijk door de sociale isolatie die het muzikanten bestaan met zich mee brengt. Ook de migratie naar Noorwegen droeg daaraan bij. De zachtaardige, ingetogen songs kennen soms het stilistische sentiment van traditionele folk. Spaarzaam worden de melodieën met extra vocalen en andere instrumentale elementen opgevuld. Zoals de titel lijkt te suggereren, lijkt The Forming of the Shaping een album in wording te zijn of een muzikaal leerproces. Jæ’s verstilde pracht draagt mooie muzikale vondsten in zich. Met deze EP plaatst ze zich onmiddellijk naast de alternatieve singer-songwriters uit het noorden. De moed die ze opbracht om deze EP op haar eigen label Dansefot de wereld in te sturen, zal zeker gaan leiden tot een album vol roerende slaapliedjes in de nabije toekomst.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.