SJ Esau - Small Vessel

>> woensdag 24 juni 2009

Small Vessel kwam alweer enige tijd geleden tot ons, maar ik had de pech een defecte plaat in de bus te vinden en een vervanging liet lang op zich wachten. Nog steeds bereid niets je echt voor op wat komen gaat. SJ Esau is eigenlijk Samuel Wisternoff. Daar hoeven niet meer woorden aan te worden vuil gemaakt. Daarnaast zijn er nog wat anderen te horen op de plaat. Het belangrijkste is dat de plaat vol staat met aandacht vragende songs, die bij elkaar een krachtig en bevreemdend album vormen. Een ogenschijnlijk allegaartje dat ergens uitkomt tussen groei en vertering. Wrange thema’s worden met een vleugje sarcasme ten gehore gebracht. Die ontstaan uit bijna chaotische of toevallige samenkomsten die maximale impact bereiken als ze omslaan naar rauwe noise vanuit orkestraties van samples en geluidjes. Deze plotse wendingen vinden een rode draad in de lauwwarme productie van de opnames. SJ Esau’s Small Vessel is een collage van allerhande opnames, maar blijft desondanks solide songs presenteren. Deze ontwijken constant behendig definiëring door genres. Uiteindelijk zit daar een keerpunt voor de luisteraar, want ondanks het vakmanschap voelt dit soms als een verplichting. De spontaniteit blijkt toch gepland en dan drukken de songs wat zwaar op het gehoor; drammerig en vermoeiend. Toch geeft Small Vessel je tenslotte het gevoel een bijzondere toeschouwer te zijn. De prettig gestoorde grootsheid van ironische andersoortigheid, de verheven pop van Badly Drawn Boy; de wijzer voor SJ Esau slaat positief uit, maar de liefde blijft afstandelijk.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.