Amazing Baby - Rewild

>> zaterdag 13 juni 2009

De stad New York vertoont de afgelopen jaren steeds vergelijkbaardere trekjes van hetgeen we al jaren met open armen ontvangen uit Groot-Brittannië. Leuke bandjes en alternatieve geluiden schieten er als paddenstoelen de grond uit. Daarvan getuigt ook Amazing Baby uit Brooklyn, die met Rewild een voortvarend debuutalbum neerzetten. Momenteel toeren ze in de VS met het Franse Phoenix, wat vast gaat bijdragen aan hun succes. Er is al het één en ander om de band te doen geweest, zoals de single Headdress en enthousiast ontvangen live optredens. Ze werden daardoor al snel de ‘nieuwe MGMT’ genoemd. Het is echter nog maar de vraag of het flink stevige geluid van Amazing Baby net zo gemakkelijk een publiekslieveling kan worden. Volgens voorman Will Roan tegen 3voor12 snapt men in Europa hun muziek beter dan thuis. Ze stonden dan ook al twee maal op showcase London Calling en laten in hun drammerige poprock songs vele stijlen samensmelten tot een massief geluid. Daarin vallen allerlei drukke lijntjes op die ondanks de solide sound veel dynamische diepte bieden. Ze hebben de wind mee, dus met de juiste kaarten zal groot succes vooral afhangen van navigatiekunst, niet van de hoge kwaliteit van Rewild.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.