The Whitest Boy Alive - Rules

>> vrijdag 29 mei 2009

Waar ik eerst zo mijn twijfels had (want is dit soort ‘lounge pop’ niet eigenlijk te simplistisch om serieus te nemen?), ben ik nu helemaal om. Wat een verraderlijk lekker plaatje is dit! En het vernuft is verre van lui of simplistisch. Iedereen die een aantal maanden terug goed oplette, wist dit natuurlijk al. Daarom beoog ik vooral de sceptici aan te spreken. The Whitest Boy Alive geeft ons met Rules een album om van te smullen met binnen het genre een duidelijk eigen gezicht. De manier waarop de plaat ontwapent, kan ik vergelijken met de eerste twee albums van Zero7, een band die ook in eerste instantie niet door iedereen serieus werd genomen. Daar kan inmiddels een flinke lijst prima artiesten aan worden toegevoegd, zoals The Go Find, Saint Etienne, Thief, Raz O’Hara and The Odd Orchestra of Pacific! Muziek raakt mij emotioneel, puur op schoonheid, maar van nature heb ik niet gauw de neiging daarbij te bewegen. Samen met het debuut van The Spinto Band en geselecteerd werk van Saint Etienne maakt dit indrukwekkend gemakkelijke Rules wel wat in mij los. De mix van elektropop en dance voelt perfect aan en, hoewel dansbaar, blijven de ritmes prettig laidback. Inmiddels is het seizoen aardig bijgetrokken en kan deze plaat en plein public zijn slag gaan slaan. Geniet er met volle teugen van!

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.