We'll Make It Right - In a Cabin with We'll Make It Right

>> donderdag 28 mei 2009

Hoewel je je kunt afvragen of een suite/studio in het Lloyd Hotel zich wel kwalificeert als een Cabin, is het effect vergelijkbaar. Sluit een aantal muzikanten 24 uur per dag op in een kamer en er moet wel iets gebeuren. Kennelijk zijn de mannen achter In A Cabin With goede slotenmakers. Bovendien moeten we ze eeuwig erkentelijk zijn voor het delen van de resultaten. We’ll Make It Right bestaat uit een zestal muzikanten: Benny Sings, Les Frogs, Bart Suér, Roos Jonker, Dean Tippet, DJ Extraaa en Bo Koek (De Veenfabriek).
De intimiteit van de creatieve samenkomst is goed terug te horen op het album. Dat geldt niet alleen voor de setting van de arrangementen, maar blijkt ook uit de thematiek in nummers als het kinderlijke My Best Friend en het lijzige For the Sleeping. Ondanks de licht experimentele inslag, die bijna een vereiste lijkt in dergelijke situatie, klinken hun songs direct vriendelijk en vertrouwd. Er wordt een zeer divers instrumentarium gebruikt waarbij de harp en dwarsfluit in het bijzonder opvallen. De elektronische foefjes fleuren de boel op innemende wijze op. Plots kan het gezelschap een zeer verdienstelijke jazz ballade weggeven. Zo doet het nostalgisch aandoende Just Like a Man direct terugverlangen naar de klassiekers van de jaren ’30. De sfeer die in de hotelkamer geheerst moet hebben, is bijna tastbaar op het album, dat daardoor een intuïtief karakter krijgt. In hun experimentele momenten klinkt We’ll Make It Right enigszins als de filmmuziek van multitalent Jon Brion, die onder andere te horen was in Boogie Nights, Eternal Sunshine of the Spotless Mind en Punch Drunk Love. Een eerste visueel succes heeft We’ll Make It Right dan ook al op haar naam staan. Het bureau achter de Milner commercials liet al eerder merken een neus te hebben voor de fijnere popmuziek en zowaar, we luisteren momenteel naar het vrolijke nummer Some Day in hun campagne. Als het gemoed dan weer omslaat naar popliedjes, glijden mijn gedachten ook nog af naar de helaas opgeheven gitaarpopband Alfie of zelfs de zoete electropop van Phoenix. Hun muziek bevatte eenzelfde prettige knipoog. Dit album heeft verder weinig met gitaar- of elektropop te maken. Dat is maar goed ook, want deze muzikanten made it right, just right.

0 reacties:

Doelstelling van deze blog

Meer aandacht voor het (nog) onbekende. In tenui labor of toch niet?

Mededelingen

Donderdag 1 juli: deze week weer een frisse herstart verwacht.
Kort reces tot 13-05-10.
Na een kort reces vandaag (24-02-10) weer aan de post. Inmiddels is deze blog twee jaar geworden!
Gedurende december zullen er minder recensies worden geschreven
21-31 augustus: tijdelijk even geen recensies ivm een kort reces
Zondag 14 juni: Creative Commons licentie BY NC ND van toepassing op alle inhoud
Woensdag 3 juni: zoekfunctie en auteursrechtenonderdeel toegevoegd
Dinsdag 19 mei: template aangepast, hopelijk verbeterd
Vrijdag 15 mei: nieuw template; ontwikkeld door Ourblogtemplates.com, 2008

Auteursrechten

© Copyright Benjamin N. Vis

Uitgezonderd waar anders vermeld, is op alle inhoud van deze blog een Creative Commons Attribution 3.0 License van toepassing. Deze is hieronder gespecificeerd als CC BY NC ND. Voor meer informatie klik op de links aldaar.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Creative Commons License
werk van Benjamin N. Vis, Nieuwe Geluiden is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.